Miért nyögnek a nők szex közben?

Miért nyögnek a nők szex közben?

Nagyon úgy tűnik, hogy míg a női orgazmus inkább az előjáték során következik be – az orális szex által -, addig a valódi aktus során a nyögések inkább a partner kedvéért történnek, a férfi ejakulációval hozhatók összefüggésbe – állítják a kutatók.

A filmekben a nők hangja gyakran sokkal erősebb az ágyban, mint a férfiaké, de vajon ez csak a pornók elengedhetetlen része, vagy valóban divat a “zajos szex?”
Senkinek sem újdonság, hogy egy filmből, ahol szexjelenet is van, nem hiányozhatnak a szenvedélyes női nyögések, szakértők azonban arra voltak kíváncsiak, hogyan is zajlik ez a való életben. Tényleg elengedhetetlen része a nyögés a szeretkezésnek? Valójában miért is nyögnek a nők szex közben?
A Leeds-i és a Lancashire-i egyetem kutatói a ,,hangos szexről” végeztek tanulmányt, melyet az Archives of Sexual Behavior szaklapban publikáltak. A tanulmányba 71, szexuálisan aktív nőt vontak be, 18 és 48 éves kor között.
A szexuális aktus részleteiről kérdezték őket. Kiderült: valóban sok nő ad ki hangokat, nyög szex közben, ám nem feltétlenül akkor, amikor orgazmusa van. Ehelyett, 66 százalékuk azt mondta, azért nyög, hogy a partnere orgazmusát elősegítse, 87 százalékuk pedig azért, hogy a férfi önbizalmát növelje szex közben.
Nagyon úgy tűnik, hogy míg a női orgazmus inkább az előjáték során következik be – az orális szex által -, addig a valódi aktus során a nyögések inkább a partner kedvéért történnek, a férfi ejakulációval hozhatók összefüggésbe – állítják a kutatók.
A megkérdezett hölgyek közül sokan hozzátették, hogy a nyögést az unalom, a fáradtság, afájdalom/kellemetlenség érzés ellen is bevetik. Tehát a női nyögés csak egy játék lenne, a férfi előnyére? Kristen Mark szexuálterapeuta szerint kevés tanulmány létezik ebben a témában.
“Ezzel szemben számos, a médiában látható jelenettel bombáznak bennünket, amelyekben a nők nyögése az orgazmussal és a szexuális élvezettel hozható összefüggésbe. Az orgazmus eljátszása semmiképp sem előnyös, hiszen ha azt a jelet adjuk a férfi felé, hogy sikerült elélvezni, ő valóban azt hiszi, miközben ez nem igaz, s a nő a saját helyzetét rontja mindezzel” – mondja Patty Brisben szexuálpedagógus.
,,A nyögés arra jó, hogy jelezzük, jól érezzük magunkat, izgatottak vagyunk, de ne játsszuk el segítségével az orgazmust!” Érdekes, hogy az állatvilágban ez hasonlóan működik: a nyögés jellemzőbb és változó az ovuláció idején.
A makákó majmoknál például, ugyancsak a hím orgazmusát segíti elő a jellegzetes kiáltó hang. A nyögést mindenesetre valóban arra kellene használni, hogy a nő jelezze a partnere felé, mi esik neki jól, és így megszerzi a saját maga örömét is.
“Legyen olyan, akár egy tanító!” – mondja Patty Brisben. “Ugyanakkor, ha valaki saját örömét fokozza a nyögéssel, illetve ezzel segíti elő a partner élvezetét, az is teljesen rendben van.” – teszi hozzá a szakember.

Forrás:napidoktor.hu


HA TETSZETT, OSZD MEG MOST ! :

KOMMENTÁLJ IDE ! :

Most szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

 


Kommentelési szabályzat

1. Ne káromkodj és ne szídd a kisebbségieket
2. Csipkebokor vessző

Ezt a bejegyzést az AZTA K... oldal támogatta, ha tetszett kövesd őket!


Kategória: Nincs kategorizálva | A közvetlen link.